Counseling

Relatiecounseling, ook wel bekend als relatiecoaching of gezinstherapie, is een vorm van counseling die zich richt op het verbeteren van relaties tussen individuen. Het kan worden ingezet voor stellen in romantische relaties, familieleden of andere nauw verbonden mensen.

Relatiecounseling is het meest effectief als alle betrokken partijen deelnemen aan de coaching sessies.

Relatiecounseling is, net al een periodiek bezoek aan de tandarts, een middel om je relatie gezond te houden of juist een boost te geven.

WAAR KAN IK BIJ HELPEN?

•verbeteren van de communicatie onderling; leer elkaar begrijpen en leer elkaars taal te spreken.
•Identificeren en aanpakken van conflicten binnen de relatie.
•Ondersteunen bij het herstel van vertrouwen.
•Ondersteuning bij het versterken van emotionele intimiteit en verbondenheid.
•Het helpen in kaart brengen van de dynamiek binnen het gezin als geheel.
•Helpen identificeren van onderliggende problematiek die onbewust een rol spelen in de (mis)communicatie.
•nieuwe vaardigheden en strategieën leren om beter met uitdagingen in de relatie om te gaan.

Tijdens deze sessies zal ik in groepsverband gesprekken voeren met alle personen. Ook zijn er sessie bij waarbij ik iedereen apart spreek. Tijdens deze sessies richt ik mij op de persoonlijke ontwikkeling van de desbetreffende persoon. Immers, versterking van de relatie met de ander, begint bij versterking van de relatie met jezelf. Ik leer je dus luisteren naar elkaar, maar nog belangrijker leer ik je luisteren naar jezelf en jouw eigenwaarde in de relatie. Het is dan ook gebruikelijk dat er vaak een traject wordt aangegaan van maximaal 9 sessies, waardoor er genoeg ruimte is om te kijken naar verschillende facetten binnen de relatie: “jij, de ander, jullie samen”.

Het komt ook wel voor dat 1 partij als enige de sessies bijwoont, omdat de ander om wat voor reden dan ook niet wil of kan deelnemen. In dat geval focus ik mij dan voornamelijk op de persoonlijke ontwikkeling van degene die wel deelneemt. zodat die krachtiger en met meer zelfvertrouwen in de relatie kan staan.