Frequently Asked Questions

Hieronder vind je de meest gestelde vragen op een rij. Staat je vraag er niet bij? Stuur mij je vraag middels het contactformulier. Ik neem binnen 24uur contact met je op.

Coaching bij JND is op dit moment beschikbaar voor 18 jaar en ouder. In de toekomst zal dit ook beschikbaar zijn voor kinderen jonger dan 18 jaar. De coaching voor jongeren onder de 18 jaar zal altijd in samenwerking zijn met een ouder/verzorging, denk aan bijvoorbeeld gezinsbegeleiding. 

De naam zegt het al, een kennismaking is een kennismaking tussen jou en mij (de coach). Tijdens dit gesprek gaan we samen onderzoeken of ik je verder kan helpen met je vraag. Daarnaast onderzoeken we of er voldoende ‘klik’ is voor een goede samenwerking. Na het gesprek geef ik jou mijn advies over het soort traject en het aantal sessies dat nodig is om je vraag te beantwoorden.

Kennis maken en doelen stellen: Aan het begin van de coaching stel jij met de coach vast wat jij wilt bereiken met de coaching. JND coaching doet je een vrijblijvend voorstel hoe dit doel te bereiken. 

Jezelf: je gaat aan de slag met het bereiken van jouw doel. Dit doe je door eerst jezelf te leren kennen door verdieping en zelfonderzoek. Tijdens de coaching werk je aan het vergroten van je zelfbewustzijn, zodat je meer inzicht en begrip krijgt in je eigenschappen, talenten, drijfveren, competenties en uitdagingen. De coach ondersteunt en helpt je hierbij. Zonder bezieling, wegnemen van belemmeringen en vergroten van jouw potentieel is er geen verandering in je leven of loopbaan mogelijk.

Controle Nemen: JND coaching helpt je bij het vergroten van je zelfleiderschap en het boeken van resultaat. Hier gaat het om een plan maken, concrete acties definiëren en vooral met lef jouw uitdagingen tegemoet treden. Je neemt zelf plaats achter het stuur en neemt co

Doen: Tijdens het traject start je met het toepassen van bepaalde acties in de praktijk. Je bespreekt met je coach wat je hierbij bent tegengekomen aan emoties, gevoelens, valkuilen, uitdagingen, maar ook successen. 

Borgen en evalueren: Na het coachtraject begint de echte uitdaging, namelijk hetgeen je geleerd hebt in de praktijk te blijven brengen. Je krijgt tips en handvaten mee om dit te kunnen. Daarnaast is de coach erg benieuwd naar wat je hebt geleerd en hoe jij het traject hebt ervaren, zodat ook JND Coaching kan blijven leren en groeien.

Coachgesprekken vinden altijd plaats op doordeweekse dagen
tussen 10u en 17u.  In uitzonderlijke gevallen en in overleg kan hiervan worden afgeweken. 

Er is de mogelijkheid voor het afnemen van een losse coach sessies ad € 95,- (online € 75,-) of trajecten van 4, 6 of 9 sessies. Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.

Vooraf aan een losse sessie of traject is er altijd een intake. Deze is gratis. Tijdens de intake wordt er bepaald aan hoeveel sessies behoefte is. Bij afname van een traject, wordt een korting toegepast van 10%. 

Zorgverzekering: Vraag dit na bij je eigen zorgeverzekering. Er zijn namelijk instanties die een vergoeding bieden, maar nog niet alle verzekeringen doen hier aan mee.  

Ontwikkel budget werkgever: (Bijna) iedere werkgever heeft budget beschikbaar voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkel budget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in je groei of je employability.

Belastingaftrek: Als particulier kun je de kosten (incl. BTW) van je coachtraject bij JND Coaching als scholingskosten aftrekken, mits het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet. Voor de juiste informatie kan je het best contact opnemen met je belastingadviseur of bellen met de belastingdienst. 

Bij JND Coaching kan je gebruik maken van verschillende vormen van coaching. Afhankelijk van je coachvraag heeft iedere vorm zijn eigen mate van effectiviteit. Overleg met je coach welke vorm het beste past bij jouw coachvraag en de dan geldende Corona maatregelen. Je kan kiezen uit de volgende vormen van coaching: face tot face coaching, wandel coaching of online coaching.